Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

G8: Περιορισμένοι οι οικονομικοί κίνδυνοι – ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

Από έγγραφο, που περιέχει τα συμπεράσματα της συνόδου των οκτώ, που έχει στη διάθεση του το Reuters, προκύπτει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις Κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας καταδεικνύεται μείωση των κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία. 
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «Παρά το ότι τα κράτη ανέλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν τους χειρότερους των κινδύνων που απείλησαν την παγκόσμια οικονομία μετά την κρίση του 2012, το 2013 εξακολουθούν να υπάρχουν τρωτά σημεία, γεγονός που καθιστά ακόμη επιτακτικότερη την ανάγκη των κρατών να συνεχίσουν ακάθεκτα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αποκατασταθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση»


Ιαπωνία

Οι αποφασιστικές κινήσεις της Ιαπωνίας να αναθερμάνουν την οικονομία της χώρας, θα στηρίξουν την ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, η χώρα θα χρειαστεί να διαχειριστεί τη διπλή πρόκληση της παροχής βραχυπρόθεσμων κινήτρων για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».

Ευρωζώνη

«Οι κίνδυνοι στη ζώνη του ευρώ έχουν υποχωρήσει, αλλά η τραπεζική κρίση στην Κύπρος νωρίτερα φέτος υπογράμμισε το μέγεθος της πρόκλησης που εξακολουθεί να υφίσταται στην περιοχή».

ΗΠΑ

«Η ανάκαμψη των ΗΠΑ αποκτά ρυθμό, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει τη δημοσιονομική εξυγίανση το 2013. Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υφίσταται για το ανώτατο όριο του χρέους και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης» 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/234960/g8-periorismenoi-oi-oikonomikoi-kindunoi-anagi-metarruthmiseon/#ixzz2WDXoJUv0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου