Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS

Ημερομηνία: Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012, 12:09

CANCER UPDATE FROM JOHN HOPKINS HOSPITAL , U S - PLEASE READ 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Please circulate to all you know Cancer update -- John Hopkins -- Cancer News from John Hopkins: 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 

1. No plastic containers in micro. 
ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ. 

2. No water bottles in freezer. 
ΟΧΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ. 

3. No plastic wrap in microwave. 
ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕΛΟΦΑΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ. 

Johns Hopkins has recently sent this out in its newsletters. This information is being circulated at Walter Reed Army Medical Center as well. 
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Johns Hopkins ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ Reed Army Medical Center. 

Dioxin chemicals causes cancer, especially breast cancer. 
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΟΞΙΝΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.
Dioxins are highly poisonous to the cells of our bodies. Don't freeze your plastic bottles with water in them as this releases dioxins from the plastic. 
ΟΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. 
ΜΗΝ ΚΑΤΑΨΥΧΝΕΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ. 

Recently, Dr. Edward Fujimoto , Wellness Program Manager at Castle Hospital , was on a TV program to explain this health hazard. He talked about dioxins and how bad they are for us.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ , Ο Dr. Edward Fujimoto ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Wellness Program Manager at Castle Hospital , ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤO ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙOΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΕ ΕΜΑΣ. 

He said that we should not be heating our food in the microwave using plastic containers.
ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ. 

This especially applies to foods that contain fat. 
ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΛΙΠΟΣ.

He said that the combination of fat, high heat, and plastics releases dioxin into the food and ultimately into the cells of the body. .
Ο ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, ΤHΣ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΞΙΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΘΕΤΗΣΗ 
ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Instead, he recommends using glass, such as Corning Ware, Pyrex or ceramic containers for heating food. You get the same results, only without the dioxin. So such things as TV dinners, instant ramen and soups, etc., should be removed from the container and heated in something else.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓYΑΛΙΝΑ Η ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. 
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΩΣ ΔΙΟΞΙΝΗ. ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ TV dinners ΚΤΛ., ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝTAI ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ... 

Paper isn't bad but you don't know what is in the paper. It's just safer to use tempered glass, Corning Ware, etc.
ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙEITΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΓYΑΛΙΝΑ. 

He reminded us that a while ago some of the fast food restaurants moved away from the foam containers to paper. The dioxin problem is one of the reasons. 
ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜIΣΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΛΙΖΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΔΟΧΕΙΑ. ΟΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... 

Also, he pointed out that plastic wrap, such as Saran, is just as dangerous when placed over foods to be cooked in the microwave. As the food is nuked, the high heat causes poisonous toxins to actually melt out of the plastic wrap and drip into the food.
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ. 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ, Η ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. 

Cover food with a paper towel instead.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ερχονται νέα μέτρα 25 δις ευρώ τον Μάρτιο … και εκλογές τον Απρίλιο!!!

Πρώτη φορά στη ζωή μου, βλέπω πολιτικούς να καταχρεώνουν τη χώρα τους, να εξαθλιώνουν τους πολίτες τους, κι αυτοί να αλληλο-συγχαίρονται και να επαίρονται για τι πράξεις τους!!!Το χτεσινό Eurogroup, όχι απλά δεν έδωσε ένα τέλος στο μαρτύριο της Ελλάδας, αλλά το παρέτεινε και δυστυχώς το επέτεινε!!!

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία!

Κατάφερε –λένε- ο Σαμαράς, να πάρει την δόση των 31.5 δις ευρώ!

Οι οικονομολόγοι γνωρίζουν ότι μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν έχει ακουστεί! Η δόση θα δινόταν όπως και να έχει εκτός κι αν δεν ήθελε η ίδια η Ελλάδα να την λάβει! 

Κατάφερε -λένε- ο Σαμαράς να λάβει και την επιμήκυνση!

Απαντες γνωρίζουν, ότι η επιμήκυνση είχε δοθεί από την αλήστου μνήμης εποχή που κυβερνούσε(;) ο ΓΑΠ !

Επί της ουσίας, ΔΝΤ και Γερμανία, προσπαθούν ο καθένας για λογαριασμό του να υφαρπάξουν ότι μπορούν από το μακελεμένο σώμα της Ελληνικής Οικονομίας! Ένα μακελειό που οι ίδιοι σχεδίασαν, οι ίδιοι έθεσαν σε εφαρμογή και οι ίδιοι συντηρούν!

ΠΩΣ επιτρέπει ο Σαμαράς στον εαυτό του να χαμογελά, όταν μετά από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, συνεχίζει το καταστροφικό έργο του απίθανου διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου!?!

Για ποια επιτυχία μιλάμε, όταν τα πάντα στην οικονομία συνεχίζουν την κατιούσα και έχουμε ανακαλύψει μια νέα οικονομική θεωρία;;;
Την οικονομική θεωρία αυτή, την βαφτίζω σήμερα ως η «θεωρία του βαρελιού με τους πολλαπλούς πάτους», για έναν πάρα πολύ απλό λόγο! 

Προκειμένου οι δανειστές μας, να μεταφέρουν τα χρέη των τραπεζών στους πολίτες, βάζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να εκτίθεται κάθε φορά λέγοντας, ότι «βάλαμε πάτο στο βαρέλι», δηλαδή, «μην ανησυχείτε, είναι τα τελευταία μέτρα»! Αυτό γίνεται κάθε φορά που πρόκειται να λάβουμε κάποια δόση! Ξαφνικά, την επόμενη μέρα της δόσης, ανακαλύπτουν, ότι το πρόγραμμα δεν περπάτησε, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, κάτι πήγε στραβά τέλος πάντων! Ετσι, ο πάτος του βαρελιού, μετατίθεται μερικά … χιλιόμετρα πιο βαθιά, προκειμένου να χωρέσουν σε αυτό, νέοι άνεργοι, νέοι πτωχευμένοι επιχειρηματίες, νέοι απελπισμένοι γονείς, νέοι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και πάνω απ όλα, νέοι , ολοκαίνουργιοι αυτόχειρες, που άλλος πηδά από τα μπαλκόνια , άλλος βάζει τη θηλιά στο λαιμό του κι άλλος τινάζει τα μυαλά του στον αέρα με μια καραμπίνα!

Μόλις γεμίζει το βαρέλι με όλους αυτούς, απλά μεταθέτουν τον πάτο … πιο κάτω, με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για νέους, χώρος για φρέσκο … κρέας και αίμα, καθαρά Ελληνικό!!!

Αυτή είναι φίλοι και φίλες, η νεότερη οικονομική θεωρία και πρακτική, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον πλανήτη, στην χώρα μας! Στην Ελλάδα!

Οι διαχειριστές της οικονομικής κρίσης, κυρίως οι Γερμανοί, έχουν δώσει γη και ύδωρ σε πέντε πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα! Εχουν ήδη «αναλώσει», «χρησιμοποιήσει», «εξευτελίσει» τρεις από αυτές (Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά) και ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν άλλες δύο που έχουν σε εφεδρεία! Η επόμενη είναι η οικογένεια Μητσοτάκη και η μεθεπόμενη και τελευταία τουςσας την κρατώ για έκπληξη!!!

Δεν διστάζουν δηλαδή, κάθε φορά που θέλουν να μετακινήσουν ακόμη πιο βαθιά τον πάτο του βαρελιού, να θυσιάσουν μια τέτοια (πάλαι ποτέ) πανίσχυρη πολιτικά οικογένεια, προκειμένου, να πετύχουν το στόχο τους!

Δυστυχώς, τον Μάρτιο του 2013, θα αποτύχει και τούτη η συμφωνία (όπως άλλωστε γνωρίζουν όλοι οι οικονομολόγοι) και θα χρειαστούν νέα μέτρα , νέες περικοπές και νέοι φόροι!

Αν σας έχει πείσει ο Σαμαράς και τα … Σαμάρια του, ότι είναι η τελευταία φορομπηχτική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, τότε, «πλανάσθαι πλάνην οικτράν»! 

Τον Φεβρουάριο, θα ακούσετε για πρώτη φορά ότι οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται και λίγο αργότερα, θα ζητούν οι δανειστές μας νέα μέτρα!!!

Το πόσο σίγουρος είμαι γι αυτό που γράφω, δεν έχει να κάνει με κάποια ικανότητα που έχω, όπως η Πυθία, να προβλέπω το μέλλον, αλλά η ευκολία με την οποία διαβάζω ισολογισμούς εταιριών και προϋπολογισμούς κρατών!!!

Και στον τελευταίο που ψήφισαν πριν μερικές εβδομάδες οι Σωτήρες του Εθνους μας, για το 2013, προβλέπει, ότι θα υπάρξουν έκτακτα έσοδα για το κράτος, της τάξης των 25 με 35 δις ευρώ!!!!

Εσείς που πιστεύετε ότι θα τα βρει αυτά το κράτος;;

Για να βρέξει ευρώ ο ουρανός δεν πρόκειται!

Και να παίξει ο Στουρνάρας και να κερδίσει όλα τα τζόκερ του πλανήτη πάλι δεν φτάνουν ούτε στο μισό αυτού του ποσού!

ΑΡΑ;

Πρόκειται για επιβολή νέων φόρων (έμμεσων κι άμεσων), νέα χαράτσια, νέες φορομπηχτικές επιδρομές και άρα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Από εκεί θα βρουν τα 25 με 35 δις ευρώ που περιγράφουν στις ειδικές στήλες του προϋπολογισμού, τις οποίες είμαι σίγουρος, ότι δεν τις διάβασε ούτε ένας βουλευτής πριν τις ψηφίσει!!!

Τις διάβασε όμως ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Και ξέρει καλά, ότι όποιος και να κυβερνά τη χώρα τον Μάρτιο, θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα!!!

Σκεπτόμενος λοιπόν καθαρά πολιτικά, εφαρμόζει την θεωρία του ώριμου φρούτου! Το φρούτο της εξουσίας θα πέσει στην ποδιά του τον Μάρτιο, μόλις ο Σαμαράς πει την φράση «θα λάβουμε νέα μέ…» !!!

Πρίν προλάβει να πει την λέξη «μέτρα» η κυβέρνησή του θα πέσεικαι θα δικαιωθεί σε όλα όσα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κομμάτι της οικονομικής του πολιτικής!!!

Ο Σαμαράς δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει καν τη φράση του και θα συρθεί σε εκλογές, όπου θα δει το κόμμα του να κάνει παρέα με το … ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά !!!

Γι αυτό άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλά με απόλυτη σιγουριά, για εκλογές τον Απρίλιο!!! (θέλουν και 40 μέρες βλέπετε να προκηρυχτούν)!

Δυστυχώς φίλες και φίλοι, άπαντες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ότι στον προϋπολογισμό που ψήφισαν στην θυελλώδη συνεδρίαση της βουλής πρόσφατα, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το 2013 ο Δημόσιος Τομέας θα χρειαστεί επιπρόσθετα 25 με 35 δις ευρώ, τα οποία φυσικά θα εξοικονομηθούν με νέα μέτρα και χαράτσια που θα επιβάλει η όποια Κυβέρνηση!

Κρατήστε αυτό το άρθρο στο αρχείο του υπολογιστή σας, βάλτε μια υπενθύμιση στο Outlook για τις 15 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή)! από εκείνη τη μέρα και μετά θα ξεκινήσουν δειλά δειλά οι δηλώσεις της Κυβέρνησης για επιβολή νέων μέτρων!!!

Και πάνω απ όλα, λίγο πριν το Μάιο, καθώς θα ετοιμάζονται να γεννήσουν οι … γαϊδουρομάνες στη χώρα μας, θα ξαναπάμε σε εκλογές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξεσηκωθεί ο Ελληνικός λαός και κάποιο … απρόοπτο γεγονός αποτρέψει το … ΕΙΚΟΣΑΕΤΕΣ σχέδιο που έχουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τη χώρα μας!

Αυτά …

Oι εκπλήξεις γεννιώνται, δεν υπαγορεύονται…


Tο ποτήρι μπορεί να είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Kαι οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, η βαναυσότητα των διλημμάτων που μας θέτει η τρόικα, επιδέχονται δυο θεωρήσεις, δυο ενδεχόμενες πολιτικές: Tην εκδοχή της συμφοράς, δηλαδή της ποινής, και την εκδοχή της ευκαιρίας. Ποτέ μέσα στην Iστορία δεν κερδίζεται ανάσταση χωρίς πικρή γεύση θανάτου, ανάκαμψη δίχως να προηγηθεί απόγνωση.
H κυβέρνηση παλεύει, με νύχια και με δόντια, να πειθαρχήσει στις απαιτήσεις της τρόικας σώζοντας αλώβητο το πελατειακό κράτος. Eπιλέγει την εκδοχή της ποινής, που τη φορτώνει ολόκληρη στο κοινωνικό σώμα σαν αδυσώπητη συμφορά. Tο καθεστώς της κομματοκρατίας άθικτο, οι εξωφρενικές προνομίες των κομματανθρώπων ταμπού: Pωτήστε, πόσοι «ειδικοί σύμβουλοι» του πρωθυπουργού σχολάζουν απράγμονες στο Mέγαρο Σταθάτου και με τι μισθούς, «έναντι» υπηρεσιών που προσφέρθηκαν ή ελπίζεται να προσφερθούν στο μέλλον. Πόσες «ειδικές γραμματείες» υπουργείων έχουν πρόσφατα δημιουργηθεί, πόσες εκατοντάδες εταιρειών του Δημοσίου συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο για να χρυσοπληρώνονται κομματάνθρωποι. Πόσο μειώθηκαν οι απολαβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Bουλής, τι συνεχίζουν να στοιχίζουν στο πτωχευμένο κράτος τα «λειτουργικά έξοδα» των κομμάτων.
O εξωφρενικός δανεισμός (εν ψυχρώ κοινωνικό έγκλημα της κομματοκρατίας) έχει οδηγήσει τη χώρα σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, στον έσχατο εξευτελισμό να επιτροπεύεται η άσκηση της εξουσίας. Kαι κάτω από αυτές τις συνθήκες, η υπό επιτροπείαν κυβέρνηση επιλέγει την υποταγή των κοινών αναγκών στην προτεραιότητα διάσωσης του πελατειακού κράτους. Eπιλέγει να παραμένει το κράτος φέουδο συντεχνιακών συμφερόντων, συνδικαλισμένης ανικανότητας, παρασιτισμού και φυγοπονίας, κράτος θεσμοποιημένης κοινωνικής αδικίας, αναιδέστατης αναξιοκρατίας. Eτσι μεταβάλλει η κυβέρνηση την εξόφληση των δανείων σε σισύφειο εγχείρημα, δηλαδή σε εξόφθαλμη ματαιοπονία. Tο υπάρχον πολιτικό σύστημα αρνείται πεισματικά να δει τη συντελεσμένη καταστροφή σαν ευκαιρία αναγεννητικού κοινωνικού μετασχηματισμού, κατάλυσης του πελατειακού κράτους.
H τρόικα φυσικά και δεν ενδιαφέρεται να μας απαλλάξει από την ντροπή και την αθλιότητα της κομματοκρατίας –εξάλλου τηρεί και τα προσχήματα της μη-παρέμβασης σε όσες τυπικές-φορμαλιστικές (εντελώς ψευδιασθητικές) «ελευθερίες» μας επιτρέπουν να συντηρούμε. Oμως τα όσα εκβιαστικά απαιτούν κρατώντας μας ομήρους των δόσεων του αέναου δανεισμού μας, επιδέχονται, ναι, δύο τρόπους, δύο πολιτικές πρακτικές αντιμετώπισης: Nα δεχθούμε τον πνιγμό του εκβιασμού και της ομηρίας σαν ποινή και συμφορά ή να τον δεχθούμε σαν ευκαιρία ριζοσπαστικών τομών κρατικής ανασυγκρότησης, ανατροπής του πελατειακού κράτους.
Zητάει η τρόικα να περιμαζευτεί ο χαοτικός, δυσλειτουργικός δημόσιος τομέας στη χώρα μας, να απολυθούν πολλές χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων. H κυβερνητική προάσπιση του πελατειακού κράτους εμφανίζει την απαίτηση μόνο σαν ποινή και τη μεταβιβάζει στο κοινωνικό σώμα σαν συμφορά: Eντέλλεται απολύσεις με «κούρεμα», δηλαδή αδιάκριτες, χωρίς έλεγχο ποιος χρειάζεται και ποιος περιττεύει, χωρίς αξιολόγηση ικανοτήτων και προσφοράς (προκαλώντας βάναυση κοινωνική αδικία), αλλά και χωρίς στάθμιση των αναγκών κάθε συγκεκριμένης κρατικής υπηρεσίας (προδίδοντας παγερή αδιαφορία για τη λειτουργικότητα του κράτους). Προτιμάει η κυβέρνηση το αδιάκριτο «κούρεμα», διότι τον παραλογισμό του μέτρου τον φορτώνει στην τρόικα.
O άλλος τρόπος, η διαφορετική πολιτική πρακτική, θα ήταν να αξιοποιηθεί ο στυγνός εκβιασμός της τρόικας ως γόνιμη πρόκληση για καθολική κοινωνική συνέγερση στο τόλμημα «επανίδρυσης του κράτους». O πολίτης ξέρει ότι το πελατειακό κράτος (έστω κι αν το χρησιμοποιεί και ο ίδιος με ιδιοτέλεια) είναι συνώνυμο της υπανάπτυξης, της κοινωνικής αδικίας, του φασιστικού τραμπουκισμού των συνδικαλιστών του. Aν πιστοποιούσε ανιδιοτέλεια στον ηγέτη του, μάλλον θα στρατευόταν, με κάθε θυσία, στο εγχείρημα να στηθεί εξ υπαρχής κράτος στην υπηρεσία των πολιτών, κράτος άτεγκτης αξιοκρατίας, με πρώτο στόχο την ποιότητα της ζωής. Kαι μια καθολική συνέγερση σε τέτοιο εγχείρημα θα συνεπέφερε σχεδιασμούς και μεθοδικές πρακτικές για την απορρόφηση σε παραγωγικές πρωτοβουλίες των χιλιάδων, που σήμερα ανέλπιδα υποχρεώνονται να στερηθούν την ισόβια σίτιση από τον κρατικό κορβανά χωρίς τίποτα να αλλάζει στο «σύστημα».
Kάτι ανάλογο θα μπορούσε να κατορθωθεί και με αφορμή την απαίτηση της τρόικας για απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων: H τρόικα ενδιαφέρεται να επιβάλει την «ελευθερία», χωρίς έλεγχο και φραγμό, της ατομοκεντρικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Mια ανιδιοτελής (και προπάντων οξυμένης νοημοσύνης) πολιτική ηγεσία θα αξιοποιούσε τη δογματική απαίτηση για να διαλύσει «καρτέλ» συμφερόντων, να αναιρέσει ανισότητες ευκαιριών, να αποκαταστήσει κοινωνικό έλεγχο, δηλαδή όρους δικαιοσύνης στην άσκηση επαγγελμάτων, όρους γόνιμου ανταγωνισμού.
Kόπτεται η τρόικα και ηθικολογούν γαυριώντες και φρυαττόμενοι οι πολιτικοί λακέδες των δανειστών μας: να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή στη χώρα μας. Aλλά η κυβέρνηση για να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή πρέπει να απαρνηθεί το πελατειακό κράτος, δηλαδή τον τρόπο ή την πρωτεύουσα πρακτική με την οποία ασκείται η πολιτική στο Eλλαδιστάν. Δεν έχει την πρόθεση να το κάνει. Παίζει κρυφτούλι με την τρόικα κυνηγώντας μικροπωλητές της «λαϊκής» ή ψιλικατζήδες βιοπαλαιστές και αφήνοντας ανενόχλητους τους κεντρικούς πυλώνες, τα εδραιώματα της φοροδιαφυγής, που είναι και αντερείσματα του πελατειακού κράτους.
Kοντολογίς: το καθεστώς επιτροπείας, δηλαδή η υποδούλωση της χώρας στους δανειστές της, θα είναι η αδιέξοδη μοίρα μας, για πολλές δεκαετίες, αν δεν απαλλαγούμε, ρεαλιστικά και με συνέπεια, από το σημερινό πολιτικό μας σύστημα, τη γάγγραινα του πελατειακού κράτους, τη συμφορά και ντροπή της κομματοκρατίας. Tο δίλημμα για την ελληνική κοινωνία είναι ξεκάθαρο: Ή απαλλάσσεται από το πελατειακό κράτος, δηλαδή από το σημερινό πολιτικό σύστημα, και επιχειρεί με καινούργιο Σύνταγμα την επανίδρυση του κράτους (έναν κοινωνικό μετασχηματισμό που να στοχεύει στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στην αριστεία) ή μπαίνει οριστικά στο λούκι της επιτροπευόμενης συμφοράς με αναπόδραστη κατάληξη το ιστορικό της τέλος.
Φυσικό να ρωτάμε όλοι: πώς, με ποιες πολιτικές πρακτικές θα κατορθωθεί η απαλλαγή από την κομματοκρατία. Oμως τουλάχιστον από την Iστορία συνάγεται η απάντηση ότι για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει μια κοινωνία δεν υπήρξαν ποτέ προβλέψεις ή συνταγές. Στην έκπληξη οδηγεί η σαφήνεια των στόχων. Kαι το να γίνουν οι στόχοι κοινή συνείδηση μιας κρίσιμης μάζας του πληθυσμού.
Oι εκπλήξεις γεννιώνται, δεν υπαγορεύονται…

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ..............

και συνεχιζω...........

ΜΑΣΩΝΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ , ΜΑΣΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ :

ΜΑΘΗΤΗΣ:προκειται για τον πρωτο βαθμο χωρις δικαιωμα εκλεγειν-εκλεγεσθαι
ΛΙΚΥΔΕΥΣ: προκειται για παιδια μασωνων η εν δυναμει μασωνους
ΟΜΗΡΟΙ ΦΙΛΙΑΣ:λεγονται οι αντιπροσωποι (πρεσβευτες )των ξενων στοων
ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ:προκειται για τον προεδρο καθε στοας
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ:ειναι ητριμελης διοικουσα επιτροπη της 
στοας
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:ειναι η διοικηση που αποτελειται απο 33ου βαθμου μασωνους
ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ:ειναι ο προεδρος του υπατου συμβουλιου
ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΝ:προκειται για το μερος των συζητησεων
ΝΑΟΣ: ο χωρος των συνεδριασεων
ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:προκειται για την διοικηση μιας μεγαλης στοας
ΑΝΑΤΟΛΗ:προκειται για το υπερυψωμενο σημειο εντος στοας που καθεται ο σεβασμιος
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ:προκειται για το πειθαρχικο που ελεγχει μεχρι τον βαθμο του 30ου
ΔΙΣΑΣΚΑΛΟΣ: προκειται για τον τριτο βαθμο μασωνιας με δικαιωμα ψηφου
ΕΠΟΠΤΗΣ:χωριζονται σε πρωτο και δευτερο και επονται της ιεραρχιας του σεβασμιου
ΕΤΑΙΡΟΣ: ειναι ο δευτερος βαθμος μασωνιας
ΜΥΗΣΙΣ:τελετη για την εισοδο στην μασωνια
ΣΤΟΑ : σεβασμιος χωρος μαζωξης για να πανε στον ΝΑΟ

ΤΥΠΟΣ

ΚΟΡΙΜΒΟΣ:ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΘΕΜΙΣ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΝΩΜΩΝ:ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΑΜΙΛΛΗς ΤΥΠΟς
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΗΧΩ
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΣ ΜΑΣΩΝΙΚΟΣ
ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΚΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ

ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ( ΤΕΟ)
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ( ΑΜΙ)
ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΣΤΟΑ ΕΛΠΙΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

ΠΕΡΙ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ... μερος Β (σας το ειχα ταξει.. και οτι λεω ισχυει) :

ΠΕΡΙ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ... μερος Β (σας το ειχα ταξει.. και οτι λεω ισχυει) :

ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ :

ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ ΣΤΟΑ : ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΤΟΑ ΑΘΗΝΑ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ : ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΑΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 33ουΒΑΘΜΟΥ : ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΤΟΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ :ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ
ΗΝΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟΑ ΘΕΜΙΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΙΛΙΣΟΣ:ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ : ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΤΟΑ ΙΩΝΙΑ :ΣΤΗΝ ΧΙΟ-ΑΘΗΝΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟΑ ΚΙΜΩΝ : ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΛΑΡΝΑΚΑ)
ΣΤΟΑ ΚΙΝΥΡΑΣ : ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΠΑΦΟ)
ΜΕΓΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΝ ΤΩΝ ΤΕΥΚΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΨΙΔΑΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΓΜΑ)
ΜΕΓΑ ΣΚΗΝΟΜΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΓΜΑ)
ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΙΓΗΣ ΣΤΟΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :ΣΤΗΝΑΘΗΝΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟΑ ΦΟΙΝΙΞ :ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΤΟΑ ΑΣΤΗΡ :ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ
ΣΤΟΑ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ :ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΣΤΟΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ : ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΣΤΟΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : ΣΤΗΝ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ
ΣΤΟΑ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ : ΣΤΗΝ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ
ΣΤΟΑ ΟΜΗΡΟΣ : ΣΤΗΝ ΧΙΟ
ΣΤΟΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟΑ ΗΣΙΟΔΟΣ : ΠΑΤΡΑ
ΣΤΟΑ ΔΙΑΓΟΡΑΣ : ΡΟΔΟΣ
ΣΤΟΑ ΣΚΕΝΔΕΡΜΠΕΗΣ : ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΣΤΟΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΣ : ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΣΤΟΑ ΔΩΔΩΝΗ : ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

και συνεχιζω.................

ΕΛΛΑΣ Η ΤΙΠΟΤΑ !!!!

Τον πρωτο και τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο , σωστα οι ιστορικοι τους ονομασαν ως Ευρωπαικους Εμφυλιους , που για παντα εκλεισαν με την συσταση της Ευρωπαικης Ενωσης.Οι εμφυλιοι αυτοι αφορουσαν την Δυτικη δηλ. την Καθολικοπροτεσταντικη Ευρωπη.

Ως ενδιαμεση περιοχη υπηρξαμε θυματα , της μανιας του συνολου των Φραγκων ειτε οταν ηταν Γαλλοι , Αγγλοι , Ισπανοι ειτε παλι  ηταν Γερμανοι , Αυστριακοι , Ιταλοι.

Το 1981 μπηκαμε στο σπιτι της Φραγικης Ενωσης ( εισαι στην Ευρωπαικη Ενωση , μαθε για αυτην , ελεγε το διαφημιστικο μυνημα στην τηλεοραση της εποχης , αλλα εμεις ουδολως ασχοληθηκαμε) , χωρις να εχουμε τελειωσει ενα αλλο σημαντικο εμφυλιο που ξεκινα απο την εποχη του Καρλομαγνου (που διδεται πλεον ως... βραβειο) δηλ. του βιασμου της μανας της Δημοκρατιας. 

Ως δοσυλογοι οι ηγετες της Δυτικης Αθηναικης Παραταξης δεχομενοι το βραβειο του Καρλομαγνου ουτε που διανοηθηκαν το προβλημα.Η διαμορφωμενη  κατασταση  ειναι τραγικη και θα καταληξει σε αρχαια τραγωδια και στην διαλυση της Ευρ. Ενωσης.

Σε καποια διαλεξη στην Οτταβα ο Δημητρης Κιτσικης ( Καθηγητης Πανεπιστημιου-- Μελος Καναδικης Ακαδημιας) , παρουσια του Γαλλου πρεσβη ειπε πως " ο 21ος Αιωνας θα ειναι Ελληνικος η δεν θα υπαρξει" καταχειροκροτουμενος απο το Φραγικο ακροατηριο που αποτελουνταν απο γρααικυλους να καταλαβει τι εννοουσε.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η ΘΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ !!!

Καποτε η θεα κεντροδεξια ηταν συνωνυμη της ασφαλειας και εβγαλε πολλα τοπ μοντελα στην πολιτικη πασαρελα.

Τοσα που αν το εβλεπεπιο επαγγελματικα , τα πρακτορεια μοντελων θα ειχαν κριση πολυ πριν το μνημονιο.

" Η μοναδικη γοητεια του παρελθοντος ειναι οτι ειναι παρελθον " ειχε πει ο Οσκαρ Γουαιλντ και παει γαντι στις σημερινες στιγμες της θεας κεντροδεξιας που εχει χασει την γοητεια του παρεθοντος της.

Το ερωτημα που προκυπτει ειναι αυτονοητο : εχει μελλον σημερα η θεα κεντροδεξια ; μπορει να γινει μεγαλη ; Εδω θα σας θυμησω εποχες του Κων. Καραμανλη που κατεγραφε ποσοστα της ταξης του 45--50% και θετω το ερωτημα : μπορουν να ξαναρθουν τετοιες στιγμες;

Η απαντηση ειναι προφανης για ολα τα ανωτερω : Φυσικα θα πρεπει να ξεχαστουν ολα αυτα. Οσο και αν παει για λιφτινγκ στον κ. Φουστανο με παλια υλικα ανακυκλωσης δεν κανεις ενα σωστο συγχρονο προιον.

Το μελλον ομως της παλιας θεας κεντροδεξιας ειναι εδω οπως θα ελεγα , αλλα δεν ειναι ακομα ευρεως διαδεδομενο.Πρεπει να ξεπηδησει απο κατι φρεσκο , νεο , αφθαρτο για να φθασει την παλια αιγλη σαν την ιντεραμερικαν : μεγαλη και σιγουρη.

Γιωργος Κουλουρης

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ ... ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!!

Ολοι αγωνιουν για την βιωσιμοτητα του ελληνικου χρεους και κανεις για την βιωσιμοτητα... του χρεωμενου Ελληνα.

Νομιζεται οτι τους διεφυγε αυτη η...λεπτομερεια ; Οχι . Απλα ιεραρχησαν προτεραιοτητες λαθος.

Προτου πουλησουν το "φαρμακο" , πουλησαν την "αρρωστεια". Μετον ιδιο τροπο προτου πουλησουν το χρεος , πουλη
σαν την βιωσιμοτητα του.

Εδω θελω να ξεκαθαρησω , οτι δεν ειμαι απο αυτους που αφησαν την μερσεντες σπιτι και βγηκαν με τα ποδια να... διαμαρτυρηθουν , ουτε ανακαλυψα ποσο ομορφα πραγματα λεει το "μνημονιο".

Απλα πιστευα και πιστευω οτι στην Ελλαδα προ του Καστελοριζου υπηρχαν τρεις κατηγοριες πολιτων :

α. Αυτοι που εχουν λεφτακαι το δειχνουν.

β. Αυτοι που δεν εχουν λεφτα αλλα δειχνουν οτι εχουν.

γ. Αυτοι που δεν.... εχουν πληρωσει αυτα που εχουν.

Την τελευταια κατηγορια την πληρωνουμε τωρα ολοι μαζι και μαλιστα ακριβα. Γιαυτους ισχυει το "βοηθα με φτωχε για να μην γινω σαν κι εσενα".

Ωστοσο ολα τα πιο πανω δεν αναιρουν τα λαθη των κυβερνωντων ενθεν και εκειθεν απο την στιγμη που συνειδητα δεν φροντισαν να τα διορθωσουν.

Ανεβασαν τον κοσμο στα κεραμιδια και τωρα οχι μονο του ζητουν να κατεβει .. αλλα του χρεωνουν και τις φθορες απο τα κεραμιδια. Ειληκρινα δεν ξερω γιατι ο Θεος κραταει ακομα τα κεραμιδια ... ξεκαρφωτα.

Ξερω ομως πολυ κοσμο ξεκαρφωτο σε μια χωρα που ολοι πλεον καταλαβαινουν τι εφταιξε και ποιος φταιει.

Γιωργος Κουλουρης

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΜΑΣΟΝΕΙΑΣ!!!

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ .

ΜΕΤΑ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ΟΥ - 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΥΗΣΕΙΣ , ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ , ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΛΠ.

ΠΡΩΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ,ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΚΟΜΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΩΜΑΣ ΤΟ 1911 ,ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ) ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΣΑΣΣΕΞ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΙΔΡΥΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΣΤΟΑ ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ Η ΣΤΟΑ ΑΣΤΗΡ, ΩΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ.

ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΡΟΔΟΚΑΝΝΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ.

Ο ΜΕΣΣΟΠΟΛΕΜΟΣ (1923-36) ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΕΙΑΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ , ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΕΙΑ.

ΤΟ 1936 ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΜΑΣΩΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΕΙΑΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΕΙΑΣ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΕΙΑ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ) ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ (ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ) , ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΕΑΜ (ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΚΩΝ. ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!).

ΤΟ 1947 ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ( ΣΤΡΑΤΟΣ , ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ , ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ , ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΛΠ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ 1986 Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΩΛΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ .

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ , ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ , ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!

Οταν πλησιαζει η επετειος ( η λεξη δεν μου παει ) του Πολυτεχνειου , προσπαθω να ισοροπησω την σκεψη μου αναμεσα σε Σιμον ντε Μπολιβαρ και Μπερλιοζ.Και στην μια και στην αλλη σκεψη κυριαρχει το εγκλημα.

Βλεπετε οι ανθρωποι αυτης της γενιας φροντισαν , ο καθενας με τον τροπο του , να σκοτωσουν την εννοια , μεταφεροντας ολες τις τυψεις και τις ενοχες τους σε μια ημερομηνια.

Την οποια αφου ντυσανε και στολισανε με ολα τα στερεοτυπα του εμφυλιου , την εκαναν "εμποροπανυγυρη" με στολισμους και γιρλαντες και της εδωσαν ενα χαρακτηρα ηθικοπλαστικο βαζοντας την στο σχολικο καλενταρι.

Σημειωτεον τοτε ( πριν 36 χρονια ) η εξεγερση των φοιτητων δεν ηταν παρα ενα ξεσπασμα ελευθεριας κατα της δικτακτοριας και υπερ της δημοκρατιας.

Η ειρωνεια; Αυτοι που εκδιδουν "πιστοποιητικα γνησιοτητας" ειναι οι ιδιοι που χαρακτηριζουν την εξεγερση "σχεδιο ξενων υπηρεσιων " και δινουν το δικαιωμα στην Χρυση Αυγη να συκοφαντει το γεγονος.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξτε μόνες σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

Ο καιρός μονίμως αλλάζει, μια κρύο,μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας. Πως όμως μπορούμε να τον...
καταπολεμήσουμε μόνοι μας; Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με 
υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.
Οι συνταγές είναι οι εξής:

1. Με λεμόνι και μέλι

Βράζετε με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζετε και το στύβετε. Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε αμέσως τρεις κουταλιές μέλι. Το πίνετε ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα.

Ποια είναι τα οφέλη του;
Το μέλι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το λαιμό, τη στιγμή που το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, ο συνδυασμός τους θα σας ανακουφίσει, μαλακώνοντας το βήχα και το λεμόνι θα μάχεται εναντίον των μικροβίων.

2. Εάν ο βήχας σας είναι πολύ έντονος και επιμένει, δοκιμάστε την εξής φυτική συνταγή:
Bράζετε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και το πίνετε αφού έχετε προσθέσει μια κουταλιά μέλι. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.

Τόσο απλά! Γιατί όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε μόνοι μας, εύκολα και οικονομικά.

Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις “δύσκολες μέρες” θα είναι άκρως απαραίτητο..


Η απλή μέθοδος για τους θερμούς μήνες..
Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα…δηλαδή οικολογικά!!
Το “σπιτικό” πετρέλαιο (biodiesel B100) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα χωρίς καμία μετατροπή, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτε από το συμβατικό ντίζελ, παρά μόνο στην τιμή:.
1,51 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο, 0,20 ευρώ στο σπίτι! Το βιοντίζελ που παράγεται δεν είναι τοξικό, δεν αναφλέγεται εύκολα (στους 125 βαθμούς Κελσίου έναντι 50 βαθμών για το συμβατικό) και άρα είναι ασφαλέστερο. Παράγει δε εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές αερίων!
Απαραίτητη προϋπόθεση το αυτοκίνητό σας να είναι πετρελαιοκίνητο, αλλιώς μην το σκέφτεστε..μετατρέψτε το αμέσως ή αποσύρετε το βενζινοκίνητό σας και αγοράστε ένα πετρελαιοκίνητο – κι αν είναι και παλιό πετρελαιοκίνητο ακόμα καλύτερα- γιατί σας συμφέρει απίστευτα!!
Αυτή η διαδικασία αφορά την παρασκευή μικρών ποσοτήτων πετρελαίου (βιοκαυσίμου) 11.5 λίτρα δηλαδή 245 χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας, κυρίως κατά τους ζεστούς μήνες και με την απλότητά της μας λύνει τα χέρια στην κίνηση του οχήματός μας ενώ ταυτόχρονα δεν μας αδειάζει την τσέπη !
Θα ακολουθήσει κι άλλη αναλυτικότατη διαδικασία παρασκευής βιοκαυσίμου (μεγαλύτερων ποσοτήτων) κατάλληλη για παρασκευή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης για όλο το έτος αλλά μελετήστε αρχικά αυτή την διαδικασία για να καταλάβετε την ευκολία της και να εξοικιωθείτε, ώστε τους 6 καλοκαιρινούς μήνες που θα έρθουν να παράγετε το δικό σας καύσιμο πανεύκολα…
Παρακολουθήστε πρώτα το βίντεο για να καταλάβετε την απλούστατη αυτή διαδικασία…Έπειτα διαβάστε τις οδηγίες και τις δοσολογίες προσεκτικά και φτιάξτε 11.5 λίτρα πετρέλαιο/biodiesel B100 (245χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας!) με κόστος 2,40 Ευρώ συνολικά για όλη την ποσότητα των 11,5 λίτρων!!!!
Το diesel όπως είναι γνωστό στοιχίζει 1,51 Ευρώ ΤΟ ΛΙΤΡΟ οπότε τα 2,40 Ευρώ για τα
11,5 λίτρα είναι αυτονόητα ένα αστείο κόστος !!!
ΥΛΙΚΑ
70gr NaOH Καυστική σόδα
1,90 lt Μεθανόλη
11,5 lt χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι
μια ζυγαριά
ένα πλαστικό χωνί
ένα μπουκάλι 4λιτρο από χοντρό πλαστικό (για την ανάμειξη μεθανόλης και σόδας)
ένα μπουκάλι 15λιτρο από χοντρό πλαστικό (για το βιοκαύσιμό μας)
χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια
προστατευτικά γυαλιά
μια πλαστική ποδιά στήθους – μέσης
μια χειρουργική μάσκα
3 – 4 μέρες τουλάχιστον αναμονή
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζυγίζουμε τα υλικά μας.
Φοράμε τα προστατευτικά είδη στο σώμα και τα μάτια μας.
Μέσα σε ένα 4λιτρο μπουκάλι από χοντρό πλαστικό (τελείως καθαρό και απαλλαγμένο από λιπαρότητα και νερό) τοποθετούμε την μεθανόλη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μπουκάλι την καυστική σόδα – μέσα από το πλαστικό χωνί.
Χωρίς να κλείσουμε το καπάκι στριφογυρίζουμε για λίγο προσεκτικά το μπουκάλι γύρω – γύρω με προσοχή ώστε να μην βγει σταγόνα έξω.
Όταν πια δεν αισθανόμαστε τους κόκκους της σόδας μέσα στο υγρό κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί τελείως η καυστική σόδα στην μεθανόλη.
Στο σημείο αυτό το μείγμα θα ζεσταθεί και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.
Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει καλά το λάδι μας και το έχουμε ζεστάνει στους 55 βαθμούς Κελσίου.
Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το λάδι στον ήλιο να ζεσταθεί για μερικές ώρες μέχρι να ”πιάσει” την επιθυμητή θερμοκρασία.
Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού μας σε κάθε περίπτωση και προσέχουμε να μην ανέβει πάνω από την ιδανική (55 βαθμοί Κελσίου) γιατί το πετρέλαιο μας θα πάει χαμένο.
Ρίχνουμε λοιπόν το καυστικό μείγμα μέσα στο ζεστό λάδι μας, κλείνουμε το καπάκι πολύ σφιχτά και ανακινούμε πολύ έντονα ώστε τα καυστικά να ενσωματωθούν και να αρχίσει η ζύμωση του καυσίμου μας.
Την ίδια στιγμή που ρίχνουμε τα καυστικά στο λάδι παρατηρούμε την αλλαγή στο χρώμα και την σύσταση των υγρών μας.
Αφού κουνήσουμε το μείγμα μας για μερικά λεπτά ανοίγουμε το καπάκι να απελευθερώσουμε την πίεση στο δοχείο και το ξανακλείνουμε αμέσως.
Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το δοχείο μας στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ημέρες, σε άμεση ακτινοβολία και χωρίς να το κινούμε .
Μετά την τρίτη ημέρα παρατηρούμε πως το καύσιμό μας έχει γίνει διαυγές και ανοιχτόχρωμο ενώ στον πάτο του δοχείου μας επικάθεται ένα παχύ στρώμα γλυκερίνης. Αυτό σημαίνει πως η ζύμωση μας ήταν επιτυχής.
Αδειάζουμε λοιπόν με προσοχή το καύσιμο μας σε άλλο πλαστικό δοχείο προσέχοντας να μην ανακατευτεί με την γλυκερίνη που βρίσκεται στον πάτο του μπουκαλιού.
Δηλαδή διαχωρίζουμε την γλυκερίνη και παίρνουμε για χρήση μόνο το καθαρό καύσιμο που έχουμε δημιουργήσει.
Έπειτα γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας με το πετρέλαιό μας, βάζουμε μπροστά και φεύγουμε…τόσο απλά!
Δεν πλένουμε και δεν στεγνώνουμε το καύσιμό μας όπως θα κάνουμε με την διαδικασία που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση.
Στην καλοκαιρινή αυτή διαδικασία ο ήλιος κάνει την σπουδαιότερη δουλειά στην ζύμωση του καυσίμου μας.
Εμείς μετά από 35.000 χλμ. με τα πετρελαιοκίνητά μας δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ μηχανικά προβλήματα, αλλάξαμε μόνο ένα φίλτρο βενζίνης προληπτικά επειδή το καύσιμο σε αυτή την διαδικασία δεν πλένεται και με την πάροδο των μηνών μπορεί να δημιουργήσει καμιά φορά πήγματα στο ντεπόζιτο.
Στις 3 ημέρες το ph πέφτει στο 7. Καλό βέβαια είναι να αφήνουμε το καύσιμο να ωριμάζει και περισσότερο των 3 ημερών φτιάχνοντας πολλές μικρές ποσότητες αλλά εγγυημένα οι 3 ημέρες είναι αρκετές για την χρήση.
Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσουμε το καύσιμο σε εσωτερικό χώρο, αρκεί να το διατηρούμε εξωτερικά σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία.
Διαβάστε αυτές τις σημειώσεις
Φυτικό λάδι/λίπος
Το φυτικό λίπος/λάδι το προμηθευόμαστε από ψησταριές και εστιατόρια. Είναι το ”σκουπίδι” των φαγάδικων και μάλιστα δεν έχουν πού να το πετάξουν. Τα εστιατόρια αναζητούν τρόπους να ξεφορτωθούν τα καμένα λίπη και έλαια, καθώς απαγορεύεται να τα διαθέτουν στις αποχετεύσεις τους. Έτσι μπορείτε άνετα αν τα ζητήσετε να τα πάρετε δωρεάν.
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ και φροντίζουμε να συννενοηθούμε με τον ψητοπώλη/εστιάτορα ώστε το λάδι που θα μας φυλάει να είναι μόνο φυτικό, και να μην είναι ούτε καν μείγμα φυτικού και ζωικού. ΜΟΝΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ για την διαδικασία αυτή.
Το φυτικό λίπος μας πρέπει να το φιλτράρουμε 2 και 3 φορές εξακολουθητικά σε πολύ λεπτή μουσελίνα ή σε οποιοδήποτε πολύ πυκνό φίλτρο προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε ίχνος φαγητού.
Μπορούμε ακόμη να φυλάμε σε ένα δοχείο το τηγανόλαδό μας, το λάδι της φριττέζας μας, τα λάδια από τις κονσέρβες και γενικά τα χρησιμοποιημένα φυτικά μας έλαια, να τα σουρώνουμε και να τα χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του βιοκαύσιμου.
Το χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι μας χρειάζεται ζέσταμα πριν την παρασκευή του βιοκαυσίμου και ξανά ζέσταμα μετά την ανάμειξη με τα καυστικά. Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές βγάζουμε το μπουκάλι μας με το λάδι να ζεσταθεί απευθείας στον ήλιο και πριν και κατά την διάρκεια της ζύμωσης.
Όπως είναι φανερό το καλοκαίρι η παραγωγή του πετρελαίου μας είναι παιχνιδάκι γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να το ζεσταίνουμε στον ήλιο, να το αναμιγνύουμε και να το αφήνουμε ξανά στον ήλιο μέχρι την χρήση. Επίσης το καλοκαίρι το καύσιμό μας το αποθηκεύουμε εξωτερικά και σε άμεση ακτινοβολία.
Καυστική σόδα & Μεθανόλη
Προμηθευόμαστε την καυστική σόδα από το μπακάλικο και είναι φθηνή! Μεθανόλη βρίσκει κανείς σε καταστήματα χημικών και είναι επίσης πολύ φθηνή.
Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα καυστικά αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για την διαδικασία μας.
Όταν εργαζόμαστε λοιπόν με τα στοιχεία αυτά πρέπει να λαμβάνουμε κάποια μέτρα για την προστασία μας. Δηλαδή είναι απαραίτητο να φοράμε χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια, προστατευτικά γυαλιά, μια πλαστική ποδιά στήθους – μέσης και μια χειρουργική μάσκα.
Όταν αναμειγνύουμε τα στοιχεία αυτά δεν εισπνέουμε τα αέρια που δημιουργούνται.
Κάνουμε την διαδικασία της ανάμειξης σε αεριζόμενο χώρο με το παράθυρο ανοιχτό ή σε εξωτερικό χώρο.
Το μπουκάλι που θα τα αναμείξουμε πρέπει να είναι από χοντρό πλαστικό γιατί κατά την ανάμειξη τα υλικά θα ανεβάσουν ελαφρώς θερμοκρασία.
Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε το καύσιμο που παρασκευάσαμε και τον χειμώνα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
TIPS – σπάνιες περιπτώσεις που πρέπει όμως να γνωρίζετε..
Tο χειμώνα σε θερμοκρασίες μέχρι μείον -4 βαθμούς Κελσίου το βιοκαύσιμό μας λειτουργεί άψογα και δεν πήζει . Για να είμαστε όμως ήσυχοι, σε θερμοκρασίες από 4 εώς μείον -7 βαθμούς Κελσίου αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με ποσότητα κανονικού πετρελαίου σε αναλογία 50% βιοκαύσιμο και 50% πετρέλαιο. Σε θερμοκρασίες από -7 και κάτω αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με απλό πετρέλαιο σε αναλογία 20% βιοκαύσιμο και 80% πετρέλαιο. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που παραλείψετε να αναμείξετε το βιοκαύσιμό σας το αυτοκίνητο δεν παθαίνει καμιά φθορά, απλώς δεν λειτουργεί γιατί φράζει το φίλτρο της βενζίνης. Πρέπει λοιπόν απλώς να περιμένουμε να ζεσταθεί το καύσιμό μας για λίγο και κινούμε το όχημά μας κανονικά.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ το καύσιμό μας με απλό πετρέλαιο (λόγω κόστους) όταν οι θερμοκρασίες κατρακυλούν, ΔΗΛΑΔΗ αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ το δικό μας βιοκαύσιμο χειμώνα – καλοκαίρι τότε μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό εξάρτημα που θερμαίνει το καύσιμό μας και το κάνει διαθέσιμο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εξάρτημα είναι οικονομικό και τοποθετείται στο ντεπόζιτο ζεσταίνοντας το καύσιμο πριν την εκκίνηση σε χρόνο μηδέν. Αξίζει τον κόπο η αγορά του μπροστά στην αγορά του απλού πετρελαίου. Δείτε την φωτό αλλά στην αγορά θα βρείτε πολλά και διαφορετικά.
Επειδή το βιοκαύσιμό μας δεν πλένεται ούτε στεγνώνεται όπως συνηθίζεται στην παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων biodiesel Β100 (με μια διαδικασία που θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει) ενδέχεται (αν και δεν μου έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια που το παρακευάζω και το χρησιμοποιώ) να αφήσει ένα πήγμα στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Αυτό είναι ένα απλό και επιλύσιμο ζήτημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να έχουμε μαζί μας ένα δεύτερο φίλτρο και να μάθουμε να το αλλάζουμε μόνοι μας αν και εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί που ειλικρινά αμφιβάλω.
Το βιοκαύσιμο που παράγεται μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο αλλά και για λέβητες θέρμανσης, ατομικούς, σε πολυκατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες κλπ. Η ποσότητα όμως που πρέπει να παρασκευάσουμε για την δεξαμενή μας είναι μεγάλη και έτσι η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη αφού περιλαμβάνει ειδικό τεστάρισμα, φιλτράρισμα και ζέσταμα του λαδιού μας πριν την διαδικασία και πλύσιμο-στέγνωμα του τελικού καυσίμου. Όποτε θα δείξουμε την λεπτομερή παρασκευή του σε μια άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει παρακάτω πολύ σύντομα.
aegeanhawk