Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Βρώμικο χτύπημα στις ένοπλες δυνάμεις.


Η απόφασης της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων ή καλύτερα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το αν θα καταφέρει να τηρηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για ακύρωση της μείωσης των μισθών τους μεσοσταθμικά κατά 12%, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ήδη καλούνται να ζήσουν  με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ, μηνιαίως!
Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την εφορία και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Α, επίσης να ζήσουν οι ίδιοι και – αν έχουν – και οι οικογένειές τους!
Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, περί τα 500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.
Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της..
 τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.
Οι απολαβές αυτές είναι χαμηλότερες από τις απολαβές στελεχών ΕΔ σε πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες, όσο για την Ρωσία που κάποτε έδινε μισθούς 600 ευρώ στους αξιωματικούς, ο χαμηλότερος μισθός αξιωματικού σήμερα είναι καθαρά 1500 ευρώ και του στρατηγού 5.000 ευρώ!

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αντωνάκη, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου... Η κυβέρνηση σου θα πέσει γρήγορα!

Αντωνάκη μωρό μου…
Μαλάκας (τύπου Άκη ) δεν πιστεύω πως είσαι…
Ηλίθιος (τύπου Ρουσόπουλου ) δεν πιστεύω πως είσαι…
Στόκος (τύπου Μαγγίνα) δεν πιστεύω πως είσαι…
Χαζοχαρούμενος (τύπου Γιωργάκη) σίγουρα δεν είσαι…
Μαλακοπίτουρας (τύπου Κακλάμανη ) δεν πιστεύω πως είσαι…
Βλάκας (τύπου Κούγια) δεν πιστεύω πως είσαι…

Πεοαυνάζων (τύπου Χρυσοχοΐδη) δεν πιστεύω πως είσαι…
Τότε… τι είσαι Αντωνάκη μωρό μου για να σου κάνει τέτοια τρίπλα η… «Πατρινιά Αντουανέτα» Νίκος Νικολόπουλος;…
Ποιος είναι ο Ν. Νικολόπουλος;…
Αυτός ρε Αντωνάκη … που είπε τη φοβερή φράση: «έφυγα για να… μείνω»…
Ελα ρε Αντωνάκη μωρό μου…
Αυτός που ψήφισε τα μνημόνια και με τα δέκα δάχτυλα και είπε μετά το αμίμητο : «αποποιηθήκαμε ενώπιον της τρόικας την δέσμευση για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια και σήμερα κόβεται ο μισθός του αστυνομικού»….
Ακόμα δεν κατάλαβες ποιος είναι;…
Κάτσε να το πάρω αλλιώς…
Ο Νίκος Νικολόπουλος Αντωνάκη μωρό μου είναι αυτός που έκανε ότι θα κάνει και ο Φώτης Κουβέλης!
Τι σκέφτηκε ο Φώτης Κουβέλης;… είπε το απλό μέσα του: 
(αφού πρώτα το συζήτησε με την ορντίναντσα του τον Ψαριανό…)
«θα μπω στη κυβέρνηση… για να παραιτηθώ και γρήγορα… στην αρχή θα πω: Αντώνη σε στηρίζω!... μετά θα του δώσω και ψήφο εμπιστοσύνης! μέχρι τούδε; τσιμουδιά!!! μετά θα αφήσω να παραιτηθεί πρώτα ο Νίκος Νικολόπουλος … μετά θα περιμένω λίγο να παραιτηθεί κι ο (;)… (σιγά μη το πω!...) αμέσως μετά τη σκυτάλη θα τη πάρω εγώ!!! θα διαφωνήσω (κάτι θα βρω…) και θα την κάνω… έτσι θα κερδίσω λίγο ποσοστάκι ακόμα!... άσε που θα είναι ευτυχισμένος και ο Ψαριανός!... όχι όχι… η ιδέα είναι δική μου… το ¨παιδί¨ δεν ανακατεύεται με τη πολιτική … στη βουλή μπήκε απλά για να γαμήσει… αφού λοιπόν τα κάνω όλα αυτά κι όλα θα καταρρεύσουν θα πάμε σε εκλογές και θα είμαι πάλι εις εκ των ρυθμιστών!... αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό!... καλά… τι πούστης είμαι ο μαλάκας!!!...»
Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο Νίκος Νικολόπουλος Αντωνάκη μωρό μου;…

Αντωνάκη μωρό μου θα σου πω κάτι και κράτα το!
Εγώ οπαδός η φίλος η παρατρεχάμενος σου δεν είμαι!
Γι αυτό και είμαι ειλικρινής μαζί σου… άκου λοιπόν:
Η κυβέρνηση σου θα πέσει γρήγορα!!! (Χάρης Καφετζόπουλος 15/07/2012 ΚΡΑΤΑ ΤΟ...) 
Όταν μωρό μου βάζεις κόκκινα και άσπρα στο πλυντήριο θα βγουν ροζ…
Το έχει πει κι ο Μηλιώκας!
Αν είσαι εγκάθετος μια συμμορίας που θέλει να κατασπαράξει ότι απέμεινε απ’ τη πατρίδα οκ.
Αν είσαι όμως (όπως θες να λες) ένας πατριώτης που θέλει να σώσει τη πατρίδα σε ρωτώ;
Γιατί αγόρι μου μπλέκεις με τα ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ;
Είσαι μάγκας; ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ!
Δεν είσαι; ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!
Θες να σώσεις τη πατρίδα; ΞΥΛΩΣΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗ ΠΛΑΤΗ!
Δεν θες να τη σώσεις; ΚΑΤΣΕ ΟΣΟ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!
Ήθελες απλά να γίνεις πρωθυπουργός; ΕΓΙΝΕΣ!... τώρα ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ!
Θέλεις να αφήσεις το όνομα σου στην ιστορία; ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΡΑΨ’ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ!
Έχεις; Ok!
Δεν έχεις; ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Αντωνάκη μωρό μου…
Διάβασε λίγο ιστορία …παγκόσμια… 
Ρίξε μια μάτια στα ονόματα που έχουν «γράψει ιστορία»…
Και διάλεξε που θέλεις να σε …γράψουν!
Να συμπληρώσω μόνο τούτο και να κλείσω να μη σε κουράζω,… έχεις να πρωθυπουργεύσεις κιόλας, …
Η φοιτητική σου «συμβίωση» με τον βλαμμένο τον Γιωργάκη Παπανδρέου του Μαλάκα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις και συ βλαμμένος!... και γω έμεινα για ένα διάστημα με μια αδερφή αλλά δεν έγινα και πούστης!

Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών! Ποίηση: χάρης καφετζόπουλος 

Ο ΓΑΠ ΔΙΑΛΕΚΤΗΣ

Η είδηση είχε κάτι το αδιευκρίνιστα σοκαριστικό: ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μια σειρά διαλέξεων στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μια σημαντική σχολή που εκπαιδεύει μελλοντικούς ηγέτες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η περιγραφή του θεματολογίου έκανε το σοκ μεγαλύτερο αλλά και πιο συγκεκριμένο, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τις συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης, καθώς και προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι επειδή η δημοσιότητα που έχουν τα ζητήματα σχετικά με την Ελλάδα είναι αυτή την εποχή τεράστια, το τι θα πει ο κ. Παπανδρέου σε αυτό το κοινό, σε αυτή τη σχολή, αποκτά σημασία εθνικού επιπέδου. Γι' αυτό, όσο θα προετοιμάζει το υλικό του, θα ήταν καλό όλοι να μπούμε σε... δημόσια διαβούλευση και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Καλό θα ήταν λοιπόν, εντελώς ενδεικτικά, ο κ. Παπανδρέου, να μη λησμονήσει ανάμεσα στα υπόλοιπα που θα πει στο ακροατήριό του, και τα εξής:

-Πώς και γιατί ενώ οι «αγορές» σε δανείζουν ακόμα, όπως λχ στα τέλη του 2009 την Ελλάδα, εσύ λες «όχι», για να δανειστείς λίγο καιρό μετά με υψηλότερα επιτόκια από εκείνα που είχες αρνηθεί, έχοντας μάλιστα εν τω μεταξύ υπαχθεί και σε καθεστώς επαχθούς διεθνούς οικονομικού ελέγχου!..

-Πώς όταν οι δανειστές σου ανακοινώνουν σε συνέντευξη Τύπου ότι έχεις συμφωνήσει για την είσπραξη 50 δις ευρώ σε πέντε χρόνια από την πώληση δημόσιας περιουσίας, εσύ γίνεσαι έξαλλος και πας στη Βουλή της χώρας και λες ότι θα φέρεις νόμους και συντάγματα που θα απαγορεύουν εξ ολοκλήρου την πώληση δημόσιας περιουσίας, κάτι που, εκτός ότι αντιβαίνει πλήρως στις δεσμεύσεις σου, έτσι κι αλλιώς απλώς δεν μπορείς να το κάνεις λόγω των ισχύοντων ευρωπαικών κανόνων.

-Πώς, πριν να συμβούν όλα αυτά, όταν είσαι ηγέτης της αντιπολίτευσης, κατεβαίνεις στα λιμάνια για να μην «τα πάρουν οι ξένοι», ενώ την ίδια στιγμή, φωνάζεις ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και κατηγορείς ότι δεν έρχονται.

-Πώς το opengov δέχεται αμέτρητες χιλιάδες βιογραφικά, αλλά, τελικά, το δημόσιο στελεχώνεται κατά 95% με ανθρώπους του συστήματός σου…

-Πώς στα μισά υπουργικά έδρανα μιας δυτικής χώρας, οι καθήμενοι έχουν ως βασική ιδιότητα που τους έφερε εκεί το ότι είναι «οι φίλοι του αρχηγού».

-Πώς είναι το αίσθημα να γυρνάς ανά τον κόσμο και να δίνεις συνεντεύξεις λέγοντας ότι είσαι πρωθυπουργός μιας διευθαρμένης χώρας – ειδικά εδώ να μην ξεχάσει να τονίσει το πόσο βοηθάει αυτό τη χώρα να διαπραγματευτεί και να αντισταθεί στις πιέσεις των «αγορών»…

-Και, τέλος, το κυριότερο: πώς κάνεις μια προεκλογική εκστρατεία για να γίνεις πρωθυπουργός με σύνθημα το «λεφτά υπάρχουν» και, όταν φεύγεις πια από το πρωθυπουργικό γραφείο, έχεις αφήσει πίσω σου μια χώρα πτωχευμένη, διασυρμένη, διαλυμένη…

Αυτά, εντελώς ενδεικτικά – υπάρχουν κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Κι επειδή πίσω στην πατρίδα, δεν μπορούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να πάμε και να τον παρακολουθήσουμε, καλό θα ήταν να αναληφθεί μια πρωτοβουλία ζωντανής αναμετάδοσης των διαλέξεων αυτών και στην Ελλάδα – αν θα ήταν δυνατόν, και με δικαίωμα ερωτήσεων…

Θα έχει και μια κοινωνική σημασία: έτσι, όσοι Ελληνες φέτος δεν θα μπορέσουν να πάνε… παραλία, ούτε καν… πλατεία, τουλάχιστον, να πάνε διάλεξη…

Για όλα αυτά λοιπόν, και για πολλά άλλα, μπορεί και πρέπει να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ένα μόνον δεν πρέπει ποτέ να κάνει: να μιλήσει για ποδήλατο…

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ !!!

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.
Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και
μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να
ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει,
υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που
αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια
του τα όπλα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα
δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που
δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες
καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που
τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά από μόνη της.
Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με
τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.
Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!
Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.
ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα...

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ατάκες που λένε οι άντρες και οι γυναίκες πριν ρίξουν χυλόπιτα!


10 ατάκες γυναικών...
1. Σε βλέπω σαν αδελφό μου
(Μου θυμίζεις τον Κουασιμόδο στην Παναγία των Παρισίων)
2. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας
(Συνομήλικος της Ακρόπολης είσαι; )
3. Δεν με ελκύεις με αυτόν τον τρόπο
(Είσαι ο πιο άσχημος τύπος που έχω δει ποτέ μου)
4. Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτήν την εποχή
(Δεν θέλω να περάσω όλο το βράδυ μαζί σου γιατί θα ακούσεις όλα τα τηλεφωνήματα από τους άνδρες με τους οποίους βγαίνω)
5.Έχω ήδη ερωτικό δεσμό
(Ο οποίος είναι ο αρσενικός μου γάτος και μια μεγάλη σακούλα ποπκόρν)
6. Δεν βγαίνω ραντεβού με άνδρες από την δουλειά μου
(Άκουσε, φιλαράκο, δεν θα έβγαινα μαζί σου ακόμη και αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας στο σύμπαν, πόσο μάλιστα στο κτίριο)
7. Δεν... φταις εσύ, εγώ φταίω
(Δεν φταίω εγώ, εσύ φταις)
8. Ασχολούμαι με την καριέρα μου
(Ακόμη και κάτι τόσο βαρετό και μη ικανοποιητικό σαν την καριέρα μου είναι καλύτερο από το να βγω μαζί σου)
9. Δεν θέλω να δεσμευτώ
(Έχω ξεκόψει κάτι κρύους σαν και σένα)
10. Ας μείνουμε φίλοι
(Σε θέλω να είσαι κοντά μου για να σου λέω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα εκείνα που θα γίνονται με τους άλλους άντρες όταν κάνω έρωτα μαζί τους)
10 ατάκες ανδρών...
1. Σε βλέπω σαν αδελφή μου
(Είσαι άσχημη)
2. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας
(Είσαι άσχημη)
3. Δε με ελκύεις με αυτόν τον τρόπο
(Είσαι άσχημη)
4. Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτή την εποχή
(Είσαι άσχημη)
5. Έχω ήδη ερωτικό δεσμό
(Είσαι άσχημη)
6. Δε βγαίνω ραντεβού με γυναίκες από την δουλειά μου
(Είσαι άσχημη)
7. Δε φταις εσύ, εγώ φταίω
(Είσαι άσχημη)
8. Ασχολούμαι με την καριέρα μου
(Είσαι άσχημη)
9. Δε θέλω να δεσμευτώ
(Είσαι άσχημη)
10. Ας μείνουμε φίλοι
(Είσαι απελπιστικά άσχημη)