Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Είκοσι “αντάρτες” μετρά για την ώρα η κυβέρνηση… Φόβοι για πολύ περισσότερους!


Του Κ. Χαρδαβέλλα
«Αν ψηφίσουμε τα μέτρα που κουβεντιάζετε με την τρόικα για τα εργασιακά, δεν θα μπορούμε ούτε από το σπίτι μας να βγούμε. Εμείς αυτά τα μέτρα για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν πρόκειται να τα ψηφίσουμε».
Για την ώρα αθροίζονται σε 20 οι βουλευτές των 3 κομμάτων (6 από ΔΗΜΑΡ, 8 από ΠΑΣΟΚ, 6 ΝΔ) που με κάθε τρόπο ενημερώνουν τις ηγεσίες τους ότι, μέτρα σαν αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες για μείωση αποζημιώσεων, 6ημερη εβδομάδα εργασίας, κατάργηση ωρίμανσης και 3ετιών κτλ., δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη βουλή –ακόμη κι αν διαγραφούν από τα κόμματά τους. Οι πληροφορίες μιλάνε για 20 «αντάρτες» προς το παρόν, που δεν αποκλείεται όμως να γίνουν από 25 έως 30.
Θορυβημένοι οι τρεις αρχηγοί (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες από το πρωί μεταξύ τους, χαράζουν τις κόκκινες γραμμές των υποχωρήσεων με την τρόικα, ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η κυβέρνηση όταν την επόμενη εβδομάδα φέρει προς ψήφιση στη βουλή τα νέα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός, σχεδόν σε κατάσταση πανικού, μιλούσε τηλεφωνικά σήμερα από το πρωί μεπολιτικούς παράγοντες της τρόικα σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, προκειμένου να τους πείσει ότι τα μέτρα που ζητάνε ο Τόμσεν και η παρέα του δεν μπορούν να περάσουν από τη βουλή με αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησής του, με απροσδιόριστες συνέπειες για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Για την ώρα όμως η τρόικα επιμένει στα σκληρά εργασιακά της μέτρα, οι 20 «βόμβες» στην κυβέρνηση είναι έτοιμες να εκραγούν και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρούτση, Μανιτάκη, τρόικα και Στουρνάρα κρέμονται από μια κλωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου