Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τι Φοβαται το ΠΑΣΟΚ για τις 17 Ιουνιου


Το χαρτί της ακυβερνησίας επισείει το ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να ενισχύσει τον αδύναμο μέχρι στιγμής ρόλο του, αλλά και να βελτιώσει τα προεκλογικά του ποσοστά (τουλάχιστον αυτά που ήταν γνωστά μέχρι την περασμένη Παρασκευή) και να απαντήσει στις δημοσκοπικές προβλέψεις.
Με την ομιλία του στη Λιβαδειά αλλά και τη Χαλκίδα, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με βάση πρώτον τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά, αλλά και την πόλωση ανάμεσα στη Συγγρού και την Κουμουνδούρου που ολοένα και αυξάνεται, δείχνει σχεδόν αδύνατη η συνεννόηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 17 Ιουνίου στη νέα διαδικασία συγκρότησης κυβέρνησης και με δεδομένο ότι αυτοδυναμία και πάλι δε θα υπάρξει.
Στην Ιπποκράτους, ωστόσο φοβούνται για δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι η πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου και γι΄ αυτό το λόγο επιχειρούν με διάφορους τρόπους να ενισχύσουν το ρόλο τους.
Δεύτερον ότι ένα αντίστοιχο ή και χαμηλότερο ποσοστό με αυτό της 6ης Μαΐου θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στο εσωκομματικό σκηνικό, κάτι που ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να γίνει αλλά έχοντας την πρωτοβουλία και βάζοντας τους δικούς του όρους.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφενός στέλνει μήνυμα ότι δεν είναι αυτονόητη η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ (αν εκείνη βγει πρώτη) ή με τον ΣΥΡΙΖΑ (αν επικρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας), και αφετέρου δεν παύει να τονίζει ότι κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ (λόγω και των αντιθέσεων μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) δε θα μπορέσει να σταθεί.
Ο κ. Βενιζέλος με αυτή τη γραμμή ελπίζει ότι θα πιάσει τόπο το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ διότι αλλιώς δε θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο, παρά το γεγονός ότι τόσο στην Συγγρού όσο και στην Κουμουνδούρου δείχνουν να έχουν απόλυτα συνειδητοποιήσει ότι – παρά τους οξείς προεκλογικούς τόνους – η χώρα δεν αντέχει τρίτες εκλογές.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου